Over

Capuchinha Catering is in 2013 begonnen door Theo de Vries. De oost-indische kers (in het brasiliaans/portugees capuchinha) in de logo is mijn lievelingsplant. Een woekeraar met mooie kleurende bloemen, die te eten zijn. Vanaf jongs af aan heb ik iets met voeding. Niet zo gek ook als je ene opa boer was en de ander bakker. In Wageningen heb ik Humane Voeding gestudeerd maar wilde liever met mijn handen aan voedsel zitten en ben restaurantkok geworden. Eerst als kok in 1985 tot 1988 bij het eethuis-kollektief Zeezicht in Wageningen. En later met Steef Bijlmakers en Guido Vonk heb ik in 1993 Biologisch Restaurant Jan Steen in Wageningen opgericht, wat een ambachtelijke keuken had. We bakten elke dag brood, verwerkt halve koeien (rechtstreeks van een lokale boer) in onze gerechten. Huishouden van Jan Steen; een hoofdgerecht op de menukaart en het Grand Dessert (een combinatie van alle nagerechten op 1 bord, waaronder eigengemaakte  parfait) was een speciliateit van Jan Steen.

Na 6 jaar wilde ik graag weer naar buiten en ben in 1998 in de (biologische) landbouw gaan werken, zowel in Nieuw-Zeeland als Nederland.

In 2002 ben ik in de buurt van Wageningen Biologische Tuin- en Landbouwbedrijf Backvries (2 ha) gestart met productie van vollegrondsgroentengewassen en het houden van een 50-tal kippen in een mobiele ren. De verkoop ging naar groothandels, natuurvoedingswinkels, restaurants en via een eigen marktkraam.

En een oude univerisiteitskas werd naast de teelt van tomaten en komkommers gebruikt voor cateringen in samenwerking met Butifarra Catering.  Door tegenslag was ik genoodzaakt te stoppen in 2010.

Na 2 jaar gewerkt te hebben als installateur van zonnenpanelen ben ik 2013 begonnen met Capuchinha Catering.

 jansteen

logo

Reacties zijn uitgeschakeld.